Ρεβανί ή Ραβανί τέλειο αφρός !!!

Ρεβανί αφρός , πολύ εύγευστο – Υπέροχο, λαχταριστό  απολαυστικό!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ:

ΡΕβΑΝΙ η ΡΑΒΑΝΙ!!! Όπως και να το πεις δεν έχει καμία σημασία αρκεί…να έχει μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο ,

1ποτηρι λάδι ελαφρύ,

450 γρ σιμιγδάλι χοντρό

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.γ.ξυσμα λεμονιου!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!!!!!

Ριχνουμε εναλλαξ το λάδι με το γιαούρτι!!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας ή πυρέξ (28 ν) και ριχνουμε το μιγμα!!!!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ελαφρώς! Σ

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!

 Το ποτήρι υλικών(200ml)!Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: