Σπάνιο βίντεο με τον Θάνο Μικρούτσικο να τραγουδά Ανδρέα Μικρούτσικο

Ένα σπάνιο βίντεο με τον Θάνο Μικρούτσικο ανήρτησε χθες βράδυ η Χάρις Αλεξίου στον λογαριασμό της στο Facebook.

Στο βίντεο βλέπουμε τον Θάνο Μικρούτσικο στο πιάνο να συνοδεύει τη Χαρούλα στο τραγούδι «Χαμένο Νησί» του αδερφού του, Ανδρέα.

Το σπάνιο ντοκουμέντο είναι απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ «Κυριακάτικα» (1986-1987) με παρουσιαστές τον Δημήτρη Κωνσταντάρα και την Έλενα Ακρίτα.

Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο (1986) κυκλοφόρησε ο δίσκος του Θάνου Μικρούτσικου με την Αλεξίου «Η αγάπη είναι ζάλη» που σημείωσε τεράστια επιτυχία και αποτελούσε την αρχή της συνεργασίας του σπουδαίου μας δημιουργού με τη μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το απόσπασμα με τον Θάνο Μικρούτσικο και την Χαρούλα Αλεξίου να τραγουδούν τα: «Χαμένο νησί» (στίχοι-μουσική Ανδρέας Μικρούτσικος) και «Καλοκαιράκι» (στίχοι-μουσική Νίκος Πορτοκάλογλου).

Ο Θάνος Μικρούτσικος «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Δεκεμβρίου 2019, έπειτα γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο τα τελευταία δυο χρόνια. Τόσο η Χάρις Αλεξίου, όπως και πολλοί ακόμα ερμηνευτές που συνεργάστηκαν μαζί του δεν μπορούν ακόμα να ξεπεράσουν το χαμό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Μέγαρο μουσικής θα δοθεί μια μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου με τη συμμετοχή πολλών ερμηνευτών. Τα εισιτήρια της συναυλίας έχουν εξαντληθεί ωστόσο η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2.

Πηγή: filathlos.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: