Σπάνε λογαριασμούς email και στέλνουν μήνυμα από φίλο, που ζητάει λεφτά – Αχαΐα

Σπάνε λογαριασμούς email και στέλνουν μήνυμα από    φίλο, που ζητάει λεφτά   Αχαΐα

Επιδρομή μηνυμάτων φίλων και γνωστών που έμειναν στο εξωτερικό… αβοήθητοι δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι λογαριασμοί email πολλών Πατρινών με αποτέλεσμα εν αρχή να επικρατεί σύγχυση και εν συνεχεία αγανάκτηση και εκνευρισμός.

Κάποιοι επιτήδειοι καταφέρνουν και σπάνε τους κωδικούς με αποτέλεσμα να στέλνουν απο τον λογαριασμό email ανυποψίαστων χρηστών του ίντερνετ email σε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες τους, το οποίο έχει ως εξής:

«Τις απολογίες μου που επικοινωνώ μαζί σου με αυτόν τον τρόπο, έκανα ένα ταξίδι στο Πρέστον, ΗΒ, και μου έκλεψαν την τσάντα, μαζί με το διαβατήριο και τις πιστωτικές κάρτες που ήταν μέσα. Η πρεσβεία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αφήνοντας με να ταξιδέψω χωρίς το διαβατήριό μου, απλώς πρέπει να πληρώσω για είσιτηριο και να διευθετίσω τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου.

Δυστυχώς για μενα, δε μπορώ να έχω πρόσβαση στα χρήματά μου χωρίς την πιστωτική μου, ήρθα σε επαφή με την τράπεζα, αλλά χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να βγάλουν μία νέα. Σκεφτόμουν να σου ζητήσω να μου δανείσεις μερικά χρήματα γρήγορα, τα οποία μπορώ να σου επιστρέψω αμέσως μόλις επιστρέψω. Χρειάζομαι 1,650 ευρώ για να καλύψω τα έξοδά μου, είναι αναγκαίο να μπορέσω να πάρω την επόμενη διαθέσιμη πτήση. Μπορώ να σου προωθήσω τις λεπτομέρεις σχετικά με το πως μπορείς να στείλεις τα χρήματα σε μενα.

Παρακαλώ, ενημέρωσέ με αν αυτό είναι εφικτό και ανυπομονώ να σε ακούσω σύντομα!».

Όταν στο στέλνει ένας άγνωστος, δεν υπάρχει θέμα καθώς ο καθένας είναι υποψιασμένος. Όταν όμως δέχεσαι ένα τέτοιο μήνυμα από κάποιο γνωστό ή φίλο, τα πράγματα περιπλέκονται, πολλώ δε μάλλον αν δεις στα απεσταλμένα σου ότι έχεις στείλει μήνυμα σε κάποιον και του ζητάς χρήματα χωρίς να το…ξέρεις.

Τα κρούσματα είναι πολλά και έχουν θορηβήσει τους χρήστες email οι οποίοι συνιστούν τεράστια προσοχή και ζητούν την παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου-thebest

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: