Σούπερ-γιαγιά στην Κρήτη έστησε παγίδα στους απατεώνες με τα «μαϊμού» τροχαία

Αντιμέτωποι με μία… σούπερ-γιαγιά βρέθηκαν απατεώνες που χρησιμοποίησαν τη γνωστή μέθοδο τηλεφωνικής εξαπάτησης προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από την ηλικιωμένη στην Κρήτη.

Η ηλικιωμένη, μετά από διαπραγμάτευση που διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες ώρες, κατάφερε να στήσει παγίδα στους δράστες και τους έστειλε πακέτο στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti, το περιστατικό συνέβη στα Καλέσσα του δήμου Μαλεβιζίου, το βράδυ της Δευτέρας. Οι δράστες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη ζητώντας της 40.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο είχε εμπλακεί ο εγγονός της.

Αρχικά, η γυναίκα είπε ότι δεν διαθέτει τόσα χρήματα, με τους απατεώνες να κάνουν παζάρι, ζητώντας της εναλλακτικά να τους δώσει κοσμήματα.

Η τηλεφωνική διαπραγμάτευση διήρκεσε από τις 18:00 έως τις 23:00, ωστόσο, η γιαγιά κάποια στιγμή κατάφερε και επικοινώνησε με το σπίτι του γιου της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Έκλεισε ραντεβού με τους δράστες

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών, το ίδιο βράδυ, η γιαγιά έκλεισε ραντεβού με τους δράστες, κοντά στο σπίτι της, για να τους παραδώσει τα κοσμήματα. Εκεί όμως τους περίμεναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Δράστες ήταν ένας άνδρας και μία γυναίκα, που εξετάζεται αν είναι μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος εξαπάτησης ηλικιωμένων ή αν δρούσαν μεμονωμένα.

Γεγονός είναι ότι τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων που δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι επιχειρούν να τους εξαπατήσουν επικαλούμενοι ότι κάποιος δικός τους άνθρωπος έχει πέσει θύμα τροχαίου και τους ζητούν χρήματα για να γλυτώσουν την φυλακή, ολοένα και αυξάνονται, προκαλώντας έντονη ανησυχία.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: