Σητεία: Τη Δευτέρα η απολογία του πατέρα για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο πέθανε το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μεταφέρθηκε με πολύ βαριά τραύματα.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεάπολης για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα για να απολογηθεί για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η τραγωδία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο 52χρονος, ο οποίος εργάζεται στον δήμο Σητείας, επέστρεψε στο σπίτι του σε κατάσταση μέθης και άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με τη σύζυγό του. Κατά τη διάρκεια του καυγά χτυπήθηκε βάναυσα το βρέφος, το οποίο κρατούσε η μητέρα στην αγκαλιά της.

Εν συνεχεία το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Αμέσως, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο Ηράκλειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος έφερε κάταγμα στον αυχένα και βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Σητείας του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου αναφέρει τα εξής:

«Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα περίπου 9 το βράδυ προσκομίστηκε στο νοσοκομείο μας από τους γονείς του βρέφος 6 μηνών λόγω κάκωσης κεφαλής. Το βρέφος ήταν σε κωματώδη κατάσταση χωρίς καμία αντίδραση σε ερεθίσματα. Έγινε άμεση χειρουργική και παιδιατρική εκτίμηση από τους εφημερεύοντες ιατρούς του νοσοκομείου μας, σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη του προσωπικού του Νοσοκομείου και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο τέτοιο περιστατικό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: