Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 47.000 συνολικά οι νεκροί – Η «διπλωματία των σεισμών» και τα τελευταία «θαύματα»

Στο πένθος παραμένει βυθισμένη η Τουρκία, με τον πόνο και την οργή να ξεχειλίζουν και τη «διπλωματία των σεισμών» να συνεχίζεται, όκως οι επιχειρήσεις διάσωσης σταματούν. Πάνω από 47.000 είναι πλέον τα θύματα σε Τουρκία και Συρία, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς περίπου 345.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στη χώρα και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο αριθμός των θυμάτων από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς στη νότια Τουρκία αυξήθηκε στους 41.020, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD. Μάλιστα, η Τουρκία και η Συρία έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον σεισμό.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε το πρωί της Κυριακής πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν εναέρια πλάνα σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Δείχνουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι μεγάλοι σεισμοί στις επαρχίες Χατάι και Καχραμανμαράς της νότιας Τουρκίας.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr