Σεισμός στην Τουρκία: Στη Γκάνα θα μεταφερθεί η σορός του Κριστιάν Ατσού που σκοτώθηκε από το χτύπημα του Εγκέλαδου

Στην πατρίδα του την Γκάνα, πρόκειται να μεταφερθεί εντός της ημέρας η σορός του πρώην παίκτη της Τσέλσι, της Έβερτον, της Νιούκαστλ, της Πόρτο και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων, Κριστιάν Ατσού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατός του ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της αφρικανικής χώρας τονίζεται ότι «η κυβέρνηση της Γκάνας ρυθμίζει τις λεπτομέρειες προκειμένου να παραληφθεί η σορός του Κριστιάν Ατσού. Η σορός θα συνοδεύεται από την οικογένειά του καθώς και από τον πρέσβη της Γκάνας στην Τουρκία και θα φτάσει στην Άκρα στις 19:40 με πτήση των τουρκικών αερογραμμών».

Η Χατάισπορ, ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι και πριν λίγες μέρες και σκόραρε μάλιστα και το τελευταίο του γκολ, τον περιέγραψε ως έναν «ωραίο άνθρωπο» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας». «Κριστιάν Ατσού δεν θα σε ξεχάσουμε. Αναπαύσουν εν ειρήνη», συμπλήρωσε η τουρκική ομάδα. 

Από τις πρώτες ομάδες που αποχαιρέτισαν τον Ατσού ήταν η πρώην ομάδα του η Έβερτον. «Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την είδηση ότι ο Christian Atsu βρέθηκε νεκρός μετά τον σεισμό στην Τουρκία που σημειώθηκε στις αρχές αυτού του μήνα», τονίζουν τα «ζαχαρωτά».

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους, τους συμπαίκτες του στη Hatayspor και όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτό το τραγικό γεγονός που κόστισε τόσες πολλές ζωές», συμπληρώνει η ανακοίνωση της ομάδας του Λίβερπουλ.

Από την πλευρά της η Νιούκαστλ, με τη φανέλα της οποίας ο Ατσού αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια επεσήμανε ότι οι «ανθρακορύχοι» θα τον θυμούνται με αγάπη. Παράλληλα η σημαία της ομάδας κυματίζει μεσίστια ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Κριστιάν Ατσού.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr