Σε ψηφοφορία το απόγευμα η τροπολογία Παπά για αύξηση των μελών του ΕΣΡ

Τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για την ενίσχυση της σύνθεσης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου η οποία θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε η ΝΔ, στις 18:00 στην Ολομέλεια.
Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Κύρωση των διορθωτικών τροποποιήσεων της Σύμβασης Έκδοσης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Καναδά, δι ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων» η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει ενίσχυση της σύνθεσης του ΕΣΡ σε εννιά μέλη αντί επτά, εκ των οποίων ένα θα ορίζεται ως πρόεδρος και ένα ως αντιπρόεδρος. Επίσης, αντικαθίσταται το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 5 του ν. 2863/2000 (Α?2620) και έτσι, το ΕΣΡ θα συνεδριάζει νόμιμα εφόσον σε αυτό θα μετέχει ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος και τέσσερα τουλάχιστον μέλη, και θα αποφασίζει κατά πλειοψηφία.
Ο υπουργός Επικρατείας, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι, επειδή η κυβέρνηση έχει συνέπεια, για να προχωρήσει η διαδικασία με τις ευρύτατες συναινέσεις και να ενσωματωθούν οι προτάσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μία πολυκομματική βουλή για την πολιτική θωράκιση του ΕΣΡ, κατατίθεται η συγκεκριμένη τροπολογία και ευχήθηκε να γίνει δεκτή και από τη ΝΔ.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: