Βασίλης Τόπαλος: Φως στα αίτια του θανάτου μέσα από 15 καταθέσεις μαρτύρων

Με αγωνία αναμένονται οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θα δώσουν τα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου πυγμάχου και πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλου.

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση των αιτίων θανάτου του άτυχου νεαρού.

Στην Ασφάλεια έχουν κληθεί να καταθέσουν νέα πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από το Star φέρεται να ήταν την ημέρα του τραυματισμού του στο γυμναστήριο.

Συνολικά φέρεται να ήταν στο γυμναστήριο 15 πρόσωπα που έχουν κληθεί για να δώσουν κατάθεση για το τι είδαν τη μοιραία μέρα.

Οι Αστυνομικοί Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, πήραν το Σάββατο μία ακόμη κατάθεση από αθλητή που βρισκόταν στο χώρο.

Ο ίδιος φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι γινόταν έντονη προπόνηση και όχι σπάρινγκ.

Πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κάποια πρόσωπα ενδεχομένως και από το οικογενειακό περιβάλλον να κληθούν εκ νέου για διευκρινίσεις ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση θανάτου του πυγμάχου, τι οδήγησε στην κατάρρευση του και αν προηγήθηκε κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβε την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, έχει λάβει τουλάχιστον 15 καταθέσεις.

Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνουν ότι ο θάνατος του αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου (αν και ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματα είναι σχετικώς επισφαλή).

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση. Το σενάριο που φαίνεται να επικρατεί είναι ότι ο 16χρονος μπήκε μετά την προπόνησή του στο μπάνιο, ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε και έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: