Σε παράτησε χωρίς εξήγηση; Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Όλες οι γυναίκες έχουμε βιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας την εξαφάνιση κάποιου άντρα… χωρίς καμία απολύτως εξήγηση! Αυτός ο τρόπος χωρισμού συνήθως μας δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια μιας και το μυαλό μας πάει στο κακό! Αναρωτιόμαστε μήπως δεν ήμασταν αρκετά όμορφες , μήπως το σώμα μας ήταν απωθητικό , μήπως υστερούσαμε σeξουαλικά και όλες αυτές οι σκέψεις μας οδηγούν στον κατακερματισμό της αυτοπεποίθηση μας!

Το πλήγμα στην αυτοπεποίθηση μας θα μας γεμίσει πικρίες , θα μας ανεβάσει όλες τις άμυνες απέναντι στους άντρες και σίγουρα η εμπιστοσύνη μας απέναντι τους θα κλονιστεί σοβαρά.

Είμαστε λάθος! Είμαστε απίστευτα λάθος. Μόλις περάσει το αρχικό σοκ θα καταλάβουμε ότι το λάθος δεν ήταν ποτέ δικό μας , αλλά δυστυχώς θα έχουμε κάνει όλη την προαναφερόμενη ζημιά στον εαυτό μας. Οι άντρες δεν παίρνουν πάντα τις αποφάσεις τους βασισμένοι πάνω σε κάποιο από τα πιο πάνω συμπεράσματα μας. Οι άντρες και εμείς δεν λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο! Μπορεί να έφυγε από κοντά σας γιατί πολύ απλά είδε ότι δεσμεύεται συναισθηματικά μαζί σας και δεν το ήθελε. Μπορεί να φοβήθηκε αυτό το συναισθηματικό δέσιμο και απλά να το … έσκασε! Μπορεί να εξαφανίστηκε γιατί πολύ απλά δεν ήθελε να σας πληγώσει με κάτι για το οποίο ο ίδιος ένιωθε ένοχος απέναντι σας και δεν τολμούσε να σας αντιμετωπίσει. Μπορεί να πίστεψε για κάποιο λόγο ότι εσείς είχατε κάποιες προσδοκίες από αυτόν , που δεν ήταν σε θέση να τις ικανοποιήσει. Οι άντρες πολλές φορές φεύγουν για καθαρά δικούς τους λόγους! Όποιος και να ήταν ο λίγος που έφυγε εσείς πρέπει να πατήσετε ξανά στα πόδια σας και να κοιτάξετε μπροστά. Πώς όμως;

Μην σταματήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Η αυτοπεποίθηση σας είναι η άμυνα σας απέναντι σε οποιοδήποτε χωρισμό. Μην υποβιβάζετε τον εαυτό σας επειδή κάποιος επέλεξε να σας φερθεί χωρίς σεβασμό. Σεβαστείτε εσείς τον εαυτό σας και μην επιτρέπετε σε κανένα να σας στερεί αυτό το συναίσθημα. Εάν εσείς οι ίδιες αγαπάτε τον εαυτό σας και εάν είστε ξεκάθαρες για την εικόνα σας και τον χαρακτήρα σας , κανένας δεν θα μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα σας αυτή απλά και μόνο επειδή έφυγε από δίπλα σας. Επιτέλους , δώστε στον εαυτό σας την αξία που δικαιούται και μην στηρίζετε την αξία σας πάνω στην αναγνώριση κάποιου άντρα. Οι γνώμη των άλλων δεν μετράει…εάν εσείς ξέρετε ποιά πραγματικά είστε!

Αποφύγετε να προβείτε σε ενέργειες που θα σας υποβιβάσουν σαν άτομο δηλαδή : να τον παρακολουθήσετε , να στηθείτε έξω από το σπίτι του απαιτώντας εξηγήσεις , να τ πετάξετε όλα του τα προσωπικά αντικείμενα από το μπαλκόνι , να τον βρίσετε δημοσίως κλπ. Αυτές οι ενέργειες σας , θα τον κάνουν να φαίνεται «αγγελούδι» και θα του δώσουν ένα υπέροχο άλλοθι για την πράξη του. Δεν χρειάζεται να χάσετε το δίκαιο σας με μια έκρηξη θυμού. Κρατήστε την αξιοπρέπεια σας με την ηρεμία σας και την αυτοσυγκράτηση σας. Όταν εσείς παραμείνετε «Κυρία» θα νιώσετε περήφανη για τον εαυτό σας και βέβαια αυτός θα φαίνεται ακόμα πιο απαράδεκτος στα μάτια σας!

Βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι σας απέρριψε γιατί ο ίδιος είχε κάποιο πρόβλημα μέσα του , το οποίο και δεν μπορούσε να τακτοποιήσει με άλλο τρόπο. Δεν φταιτε εσείς! Και δεν φταιτε εσείς , όχι γιατί είστε υπερόπτης , αλλά γιατί οι σοβαροί άνθρωποι εξηγούνται όταν χωρίζουν. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε , σκεφτείτε τι σας έχει πει για τις προηγούμενες του σχέσεις. Μήπως και στο παρελθόν είχε «τάσεις φυγής»;

Προτιμήστε να σκέφτεστε μόνο τις όμορφες στιγμές που περάσετε μαζί και αποφύγετε να γεμίζετε το μυαλό σας με σενάρια φρίκης σκεπτόμενες τις κακές σας στιγμές ή τυχόν υπονοούμενα που σας είχε πει και που θα έπρεπε να είχατε καταλάβει. Μην γεμίζετε το μυαλό και την ψυχή σας με πικρία. Είναι χάσιμο χρόνου…και δεν έχετε χρόνο για πέταμα! Αφήστε στον εαυτό σας όλο το χρόνο που χρειάζεται για να στεναχωρηθεί και να γιατρευτεί από την πληγή και μετά ανοίξτε τα φτερά σας για μια καινούργια σχέση.

Περάστε χρόνο με τις φίλες σας ή με τα ενδιαφέροντα σας και ξεχαστείτε. Εάν δεν έχετε κάποιο χόμπι , βρείτε ένα και διοχετεύστε όλη την ενέργεια σας σε κάτι θετικό και σας. Είναι μια καλή στιγμή να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο , να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, να ανανεώσετε λιγάκι την γκαρνταρόμπα σας και να ανανεωθείτε!

Μάθατε το μάθημα σας από αυτή τη σχέση. Μάθατε να έχετε λιγότερες προσδοκίες από τους ανθρώπους και είστε πλέον προετοιμασμένες για τα πάντα. Ξέρετε πια ότι είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε ένα χωρισμό και να τον ξεπεράσετε! Και εάν ακόμα θέλετε να εκδικηθείτε μην ξεχνάτε: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑ!

sxeseis.gr

 

sxeseis

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: