Σε κρίσιμη κατάσταση η Βρετανίδα νοσηλεύτρια που υποτροπίασε στον ιό Έμπολα

Η νοσηλεύτρια από τη Βρετανία Πολίν Καφέρκι, η οποία είχε μολυνθεί τον Ιανουάριο από τον ιό του Έμπολα και στη συνέχεια είχε ανακοινωθεί η ανάρρωσή της, πριν υποτροπιάσει, βρίσκεται σήμερα σε «κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσε το Royal Free Hospital του Λονδίνου όπου νοσηλεύεται.

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι η υγεία της Πολίν Καφέρκι επιδεινώθηκε και ότι βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Η Πολίν Κάφερκι, η οποία είχε προσβληθεί και στη συνέχεια θεραπευτεί από τον ιό Έμπολα πριν από 8 μήνες, εισήλθε πριν από τέσσερις ημέρες σε νοσοκομείο του Λονδίνου λόγω μιας «ασυνήθιστης καθυστερημένης επιπλοκής» που παρουσίασε, ανακοίνωσε η βρετανική κυβερνητική υπηρεσία υγείας (PHE).

Η 39χρονη νοσηλεύτρια είχε διαγνωσθεί ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014, αφού είχε επιστρέψει από τη Σιέρα Λεόνε όπου εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children.

Κατά την νοσηλεία της, δεν είχε μπορέσει να λάβει την πειραματική αγωγή με ZMapp, και είχε αποδεχθεί να λάβει μια πειραματική αντιική αγωγή και πλάσμα αίματος που είχε ληφθεί από ένα άτομο που επέζησε μετά την προσβολή του από τον Έμπολα. Στις 24 Ιανουαρίου φέτος είχε διαγνωσθεί ότι έχει θεραπευτεί εντελώς.

protothema.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: