Σε εφαρμογή το πιο σκληρό lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 με 05.00

Οι τρεις εξαιρέσεις — Τι ισχύει για delivery και take away

Οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίζονται από την Παρασκευή στις απολύτως αναγκαίες από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης και αυστηροποίησης των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι τρεις εξαιρέσεις

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, θα είναι αυστηρά και μόνο για:

  • λόγους εργασίας,
  • εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και
  • συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Να αναφέρουμε ότι και μεταξύ 9 μ.μ. με 5 π.μ. εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (κωδικός 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (κωδικός 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Όσον αφορά την τηλεργασία από σήμερα κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Παράλληλα, συστήνεται σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Τι ισχύει για delivery και take away

Μεταξύ 21.00 — 05.00, επιτρέπονται τόσο οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) όπως και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away). Για το take away επισημαίνεται ότι ναι μεν συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελή λόγο μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: