Σε αυτή τη φυλακή οι κρατούμενοι έχουν τα κλειδιά από το κελί τους [φωτο+βίντεο]

Ένα σωφρονιστικό ίδρυμα με στόχο να προάγει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατουμένων και των υπαλλήλων θεσπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, για την κατασκευή του σωφρονιστικού ιδρύματος του Ρέξαμ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Αγγλία και στην Ουαλία, “έπεσαν”280 εκατομμύρια ευρώ και πλέον η κράτηση των φυλακισμένων θα γίνεται κάτω από πολύ διαφορετικούς όρους.

Το σύστημα του ιδρύματος προβλέπει πως οι κρατούμενοι θα έχουν τα κλειδιά του κελιού τους και θα μπορούν να το κλειδώνουν όποτε θέλουν. Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι, προκειμένου να μπουν στα κελιά, θα πρέπει πρώτα να χτυπάνε την πόρτα αν είναι κλειστή και να περιμένουν να τους δοθεί το “πράσινο φως” από τον κρατούμενο για να περάσουν. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εάν χρειαστεί να διεξαχθεί κάποια έρευνα στο κελί.

Μάλιστα, τα κελιά θα λέγονται “δωμάτια” και οι κρατούμενοι “άντρες”. Στους “άντρες”, λοιπόν, θα παρέχεται τηλεόραση και φορητός υπολογιστής, ενώ θα μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο τους, όπως αυτοί θέλουν.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, με αυτόν τον τρόπο θα δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στο δωμάτιό τους, προσέχοντάς το περισσότερο.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: