Ρώσοι: Δεν υπάρχουν αξιώσεις για ΟΛΘ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αξίωση εκ μέρους των Ρωσικών Σιδηροδρόμων JSC σχετικά με τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΕΣΤΥ και τον ΟΛΘ, αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας, Όλεγκ Μπελοζέροφ, σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Μάλιστα, διευκρινίζει ότι το σχόλιό του για την έλλειψη πληροφόρησης, σε σχέση με την προετοιμασία της πλήρους αξιολόγησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σ.σ. όπου οι Ρώσοι δεν συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού), δεν αφορά το πεδίο ευθύνης του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, στην επιστολή του η οποία δημοσιοποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Μπελοζέροφ δηλώνει βέβαιος ότι οι δραστηριότητες του Ταμείου, για την εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, θα διευκολύνουν την περαιτέρω εξέλιξη του τομέα μεταφορών στην Ελλάδα και θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική εταιρεία, η οποία είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά τελικώς δεν υπέβαλε δεσμευτική πρόταση, είχε κάνει λόγο για ελλιπή ενημέρωση, ενώ σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο επικεφαλής της RZD, Ολέγκ Μπελοζιόροφ, είχε υποστηρίξει ότι η ρωσική εταιρεία «δεν είχε τις πληροφορίες που θα ήθελε». Στις «καταγγελίες» είχε απαντήσει με επιστολή του, στις 22 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει ότι η RZD είχε πλήρη πρόσβαση σ’ όλα τα επιχειρησιακά στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: