Ρωσία: Ο Ναβάλνι προβλέπει «σταλινική ποινή» που θα παρατείνει τη φυλάκισή του κατά 18 χρόνια

Ο φυλακισμένος Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα ότι αναμένει να του επιβληθεί μια «σταλινική» ποινή που θα παρατείνει την υπάρχουσα ποινή φυλάκισής του για περίπου 18 ακόμη χρόνια.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος είναι ο σφοδρότερος εγχώριος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε την πρόβλεψη αυτή, παραμονή της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο κατά την οποία θα εκδοθούν ετυμηγορίες για μια σειρά νέων κατηγοριών που έχουν αποδοθεί εναντίον του και οι οποίες σχετίζονται με φερόμενη εξτρεμιστική δραστηριότητα.

«Θα είναι μια μακρά ποινή. Αυτό που λέγεται “σταλινικό”», δήλωσε ο ηλικίας 47 ετών Ναβάλνι, ο οποίος μπορεί να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των υποστηρικτών και των δικηγόρων του.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν επιπλέον 20 χρόνια με βάση τις νέες κατηγορίες. Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι η αυστηρότητα της ποινής είχε σκοπό να ακινητοποιήσει και να εκφοβίσει τους Ρώσους, αλλά τους προέτρεψε να μην υποκύψουν.

«Όταν ανακοινωθεί η ποινή, παρακαλώ σκεφτείτε μόνο ένα πράγμα, ένα πράγματι σημαντικό πράγμα, τι άλλο μπορώ να κάνω εγώ προσωπικά για να αντισταθώ; Να σταματήσω τους κακοποιούς και τους κλέφτες στο Κρεμλίνο από το να καταστρέψουν τη χώρα μου και το μέλλον μου; Τι μπορώ να κάνω, ζυγίζοντας όλους τους κινδύνους και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις;» ανέφερε στο μήνυμά του προς τους υποστηρικτές του.

Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινές συνολικής διάρκειας 11,5 ετών για απάτη και άλλες κατηγορίες που λέει ότι είναι ψεύτικες, ενώ το πολιτικό του κίνημα έχει τεθεί εκτός νόμου και έχει κηρυχθεί «εξτρεμιστικό».

Το Κρεμλίνο, το οποίο φροντίζει να μην αναφέρει ποτέ το όνομα του Ναβάλνι, αρνείται ότι τον διώκει και έχει δηλώσει ότι δεν παρακολουθεί καν την υπόθεση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: