Ρήγας: «Εξαιρούνται 58 υπάλληλοι των νησιών από τη διαθεσιμότητα»

Ρήγας: «Εξαιρούνται 58 υπάλληλοι των νησιών από τη διαθεσιμότητα»

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, κάνει γνωστό ότι με διάταξη νόμου εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας πενήντα οκτώ (58) υπάλληλοι με Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου οι όποιοι εργάζονται σε υπηρεσίες του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο νησιωτικό χώρο.

Η ρύθμιση αφορά εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και καλύπτει όλες τις περιπτώσεις των ΙΔΑΧ που κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στις προαναφερόμενες  υπηρεσίες.

«Η ρύθμιση αυτή «υπακούει» στην συνταγματική επιταγή για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση του νησιωτικού χώρου από τον κοινό νομοθέτη και από τα όργανα της διοίκησης.

Κυρίως όμως,  συνιστά αποστομωτική απάντηση  και πανηγυρική διάψευση όλων εκείνων που έπαιξαν με την δικαιολογημένη αγωνία των εργαζομένων και προσδοκούσαν κομματικά οφέλη από την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης», σημειώνει ο βουλευτής για το θέμα της εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στη νησιωτική , κάτι το οποίο είχε εξαγγελθεί προ ημερών από την .

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: