Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Τουρκία: Οργή για τον Economist – «Τα εξώφυλλα περιοδικών δεν θα επηρεάσουν την εθνική μας βούληση»

Την εκτίμηση ότι το άρθρο-κόλαφος του Economist λίγο πριν τις εκλογές στην Τουρκία που έκανε λόγο για «έξωση» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε νευρική κρίση στον «σουλτάνο» επιβεβαίωσε η αντίδρασή του ίδιου με ανάρτησή του στα social media το πρωί της Παρασκευής (5/5).

«Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να επηρεάζεται η εθνική βούληση από τα εξώφυλλα των περιοδικών, που αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων» γράφει χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ανάρτησή του στην οποία, πάντως, δεν αναφέρεται ονομαστικά στο άρθρο του Economist.

Στο ίδιο κείμενο ο πρόεδρος της Τουρκίας επιχειρεί να κάνει και έναν απολογισμό της δράσης της κυβέρνησής του κατηγορώντας την Δύση ότι αποκαλεί «τρομοκρατές αυτούς που μαρτύρησαν, τους αστυνομικούς, τους στρατιώτες και τους πολίτες». Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία «έχει περιορίσε τρομοκρατικές οργανώσεις με τις πολιτικές, διπλωματικές και στρατιωτικές της κινήσεις», έχει συμβάλει «στην επίλυση περιφερειακών κρίσεων με συμφωνίες και διαδρόμους για τα σιτηρά».

Στέλνει, δε, το μήνυμα ότι «υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, του τουρκικού κόσμου»

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το δημοσίευμα του Economist κάνει λόγο για «έξωση» του Ερντογάν μετά τις προσεχείς εκλογές σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη επικράτηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία θα αποτελέσει μήνυμα επικράτησης της «γνήσιας Δημοκρατίας» απέναντι σε σύγχρονες προσπάθειες υπονόμευσής της από πλευράς σύγχρονων αυταρχικών ηγετών.


Το πρωτοσέλιδο του Economist

Το πρώτο δείγμα του εκνευρισμού που προκάλεσε στο στρατόπεδο Ερντογάν το άρθρο του Economist ήταν η αντίδραση του Ιμπραήμ Καλίν, του στενού συνεργάτη του Τούρκου προέδρου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε, μεταξύ άλλων, « οι εποχές που δίνονταν εντολές στη χώρα μου τελείωσαν. Ο τουρκικός λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο με την ψήφο του».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr