Τουρκία – «Εσύ γιατί προσεύχεσαι εδώ;»: Προπηλακισμός στον Κιλιτσντάρογλου

Προπηλακισμό δέχθηκε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά την επίσκεψή του σε δημοτικό νεκροταφείο στη σεισμόπληκτη περιοχή του Αντιγιαμάν.

«Εσύ γιατί προσεύχεσαι; Aφού δεν ξέρεις. Μα γιατί το κάνετε αυτό; Nτροπή σου!» φώναξε ένας, με τη λεκτική επίθεση να σημειώνεται στη σκιά και των επιθέσεων που δέχεται ο Κιλιτσντάρογλου από τον Ερντογάν, ειδικά μετά τις αναφορές της αντιπολίτευσης περί κατάργησης της Διεύθυνσης Θρησκευτικών υποθέσεων.

Πάντως, άλλοι πολίτες του Αντιγιαμάν υποστήριξαν τον Κιλιτσντάρογλου. «Μην κατηγορείτε ολόκληρο τον λαό μας για το λάθος ενός ατόμου. Σας λέω να μην στεναχωριέστε» ανέφερε χαρακτηριστικά μια γυναίκα προς τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Τουρκίας απευθυνόμενος στους νέους με ένα νέο βίντεο στα social media, μίλησε για το γεγονός ότι είναι Αλεβίτης.

«Πιστεύω πως είναι καιρός να μιλήσω μαζί σας για ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ ευαίσθητο ζήτημα. (…) Είμαι αλεβίτης, είμαι ένας ειλικρινής μουσουλμάνος» είχε πει ειδικότερα, «σπάζοντας» το ταμπού αφού οι αλεβίτες εξακολουθούν να θεωρούνται αιρετικοί από ορισμένους σκληροπυρηνικούς σουνίτες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: