Race to the Clouds: H Ford έκανε τη διαφορά στη θρυλική ανάβαση στο Κολοράντο

Η ανάβαση Pikes Peak, των 20 χιλιομέτρων με τις 156 στροφές είναι μια πρόκληση για οδηγούς αγώνων. Αυτή τη φορά η Ford έδωσε το «παρών» της και εντυπωσίασε.

Η θρυλική ανάβαση του Pikes Peak έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τους λάτρεις των αγώνων από τότε που ο Ari Vatanen οδηγώντας το Peugeot 405 T16 έκοψε τις ανάσες των θεατών. Φέτος η Ford έδωσε το  το «παρών» με τα οχήματά της στο Pikes Peak International Hill Climb  και εντυπωσίασε.

Η πρώτη φορά που διοργανώθηκε ανάβαση στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο των ΗΠΑ ήταν το 1916. Το θρυλικό Pikes Peak International Hill Climb, γνωστό στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ως «The Race to the Clouds», οι αγωνιζόμενοι διασχίζουν τα 20 χιλιόμετρα της ορεινής ασφάλτινης ανάβασης δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στις συνολικά 156 στροφές της, όπως οι διάσημες Bottomless Pit, Ragged Edge και Devil’s Playground.

Φέτος η Ford αποφάσισε να δοκιμάσει στη δύσκολη αλλά και εντυπωσιακή ανάβαση επικίνδυνη ανάβαση κάτι διαφορετικό. Συμμετείχε με ένα Transit Van.

Το SuperVan 4.2 είναι ένα πραγματικό θηρίο που αποδίδει 1.400 ηλεκτρικούς ίππους, οι οποίοι παράγονται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, ενώ το αμάξωμα είναι εμπνευσμένο από το E-Transit Custom της Ford Pro.

Πρακτικά, πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του συναρπαστικού Ford Pro Electric SuperVan 4.0 που έκανε το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed του 2022, με μειωμένο για την περίσταση βάρος κατά 400 κιλά και βελτιστοποιημένη μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες. Το όλο πακέτο συμπληρώνει μια σειρά αεροδυναμικών αλλαγών που εξασφαλίζουν τη δημιουργία κάθετης δύναμης 2 τόνων στα 240 χλμ./ώρα για μέγιστη πρόσφυση στις στροφές.

Φέτος η Ford πρωταγωνίστησε με τον γνωστό οδηγό αγώνων Romain Dumas που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb.

 

Race to the Clouds: H Ford έκανε τη διαφορά στη θρυλική ανάβαση στο Κολοράντο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: