Ψωμάκια της μιάς ώρας!!!




Ότι ποιο αφράτο και ποιο γευστικό έχετε φάει σε ψωμί ….Συνολικός χρόνος από το ζύμωμα μέχρι το φούρνισμα μία ώρα …

Συνταγή

250γρ χλιαρό νερό

100γρ ηλιέλαιο

65 γρ ζάχαρη

1φακ, ξηρή η 30 γρ νωπή μαγιά

1 αυγό

1 κουτ γλυκού αλάτι

500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

1 κουτ βούτυρο

1/2 κουτ γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

νερό , λάδι , ζάχαρη , μαγιά στον κάδο του μίξερ να βγάλει φυσαλίδες για 15 περίπου λεπτά Προσθέτουμε αυγό με αλάτι και αλεύρι.

Ζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα ..ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ..ΘΕΛΕΙ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟ .

Αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει η ζύμη.

 Σε λαδωμένη επιφάνεια με λαδωμένο χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια 50-60αγρ τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ,αφήνουμε σκεπασμένα με ναύλον 30 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον.

Φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς γιά 10 – 11 λεπτά ΑΝΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΤΑΨΑΚΙ …ΕΚΕΙ ΦΟΥΡΝΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ..ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΤΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΉ ΓΥΑΛΆΔΑ……Μόλις ξεφουρνίσουμε έχουμε λιώσει το βούτυρο με το μέλι και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια από επάνω …. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

George Chatzigiatroudakis-«ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: