Πρόβλημα και με το συμπληρωματικό “Πόθεν Έσχες” Σταθάκη, τι απαντά

Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με την περιουσιακή κατάσταση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκη: Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου δηλώσεων «πόθεν έσχες» της Βουλής, από τη σύγκριση των δύο δηλώσεών του –της αρχικής και εκείνης που συμπληρωματικά έκανε «εθελούσια» στη συνέχεια- προκύπτουν σημαντικές διαφορές όχι μόνο ως προς το ένα εκατομμύριο ευρώ που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει, αλλά και με καταθέσεις του και με συμμετοχές που φέρεται να έχει σε ακίνητα.

Η Επιτροπή αποφάσισε ενδελεχή έλεγχο, ακόμη και σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του υπουργού Οικονομίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Βαρεμένο, εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπήρξαν σημαντικές διαφορές και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οπως διαπιστώθηκε υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική του επίσημη δήλωση του υπουργού, που δεν περιορίζεται μόνο στο 1 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλείται ανήκουν στη μητέρα του και έχουν συνδικαιούχους τον ίδιο και τον αδελφό του. «Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς» τονίζει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Παράλληλα με το θέμα αυτό, αποφασίστηκε «κατά προτεραιότητα» να γίνει σε βάθος έλεγχος των δηλώσεων του έτερου υπουργού της κυβέρνησης Αλ. Φλαμπουράρη.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: