Προσλήψεις πτυχιούχων στο Δημόσιο το 2018 μέσω ΑΣΕΠ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο «Δημόσιο 2020, Η διοίκηση αναβαθμίζεται», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως το όραμα της κυβέρνησης για το δημόσιο της μεταμνημονιακής Ελλάδας είναι τα τρία Α: Ανεξάρτητο, Αποτελεσματικό και Αξιοκρατικό.

“Απώτερος στόχος αυτού του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδιασμού, είναι μια Ελλάδα με πλήρως ανακτημένη την εθνική της κυριαρχία. Μια Ελλάδα που θα μπορεί να βασιστεί στις δυνάμεις της. Και να εξασφαλίσει για τον λαό της ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη”, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές στην Παιδεία, στην Υγεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τοποθέτησε σε τρεις πυλώνες τη διοικητική ανασυγκρότηση. “Πρώτο σημείο την αναδιοργάνωση των διοικητικών δομών και ταυτόχρονα την βελτίωση, απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών και την δημιουργία μητρώου διαδικασιών σε κάθε δημόσιο φορέα, ώστε το 2020 να οδηγηθούμε στο Ψηφιακό Δημόσιο”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως “από τα μέσα του 2018 και καθώς θα βγαίνουμε από το φάσμα της επιτροπείας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προκήρυξη γραπτών διαγωνισμών, μέσω ΑΣΕΠ, για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στο δημόσιο. Προκειμένου μάλιστα να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή στους διαγωνισμούς αυτούς, καταξιωμένων Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, εξετάζεται η θέσπιση πρόσθετων κινήτρων που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό και την επανεγκατάσταση τους”

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: