Προσλήψεις αναπληρωτών – Β΄φάση: Ολοκληρώνεται σήμερα η αποστολή των εκπαιδευτικών κενών

Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μπορούν να στείλουν τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων ή των ΚΕΔΑΣΥ σε αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Εκπ/σης και Αναπληρωτών Εκπ/κών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), και των Μουσικών Σχολείων.

Δείτε το έγγραφο, πατώντας ΕΔΩ

Συνολικά φέτος αναμένεται να προσληφθούν συνολικά 40 με 42.000 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή καθώς τη χρονιά που πέρασε είχαν προσληφθεί περίπου 44.000 ενώ ήδη έφυγαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000.

Από αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία συγκέντρωσης και ελέγχου από το υπουργείο Παιδείας των κενών με στόχο την ανακοίνωση της β΄φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Λίγες μέρες πριν, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στάλθηκαν ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Παιδείας οι Αποφάσεις Ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ.

Στις προσλήψεις της Β΄ φάσης θα περιλαμβάνονται:

1. Προσλήψεις σε Γενικά σχολεία για κάλυψη κενών μετά τις προσλήψεις της Α Φάσης, για κάλυψη κενών λόγω μη αποδοχής πρόσληψης, αδειών νεοδιόριστων και αδειών λοχείας.

2. Προσλήψεις σε Μουσικά σχολεία

3. Προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ενταξης, ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ, Παράλληλη Στήριξη

4. Προσλήψεις σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ)

5. Προλήψεις σε ΖΕΠ-Τάξεις Υποδοχής, 1.014 εκπαιδευτικών ΠΕ70 και 46 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30

6. Προσλήψεις Ψυχολόγων ΠΕ23 από το Πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: