Προκλητικός ο επόπτης υγείας μετά τον θάνατο της 51χρονης, εισαγγελική έρευνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας

Ο συγκεκριμένος επίτροπος υγείας είχε κάνει στο παρελθόν μηνύσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό — Ήταν ανεμβολίαστος, βγήκε σε τηλεργασία αλλά δεν τέθηκε σε αναστολή

Στον απόηχο της τραγωδίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με την 51χρονη ασθενή να χάνει τη ζωή της από κορωνοϊό, ο επόπτης υγείας λύνει τη σιωπή του.

Συμβούλευε τη γυναίκα να μην διασωληνωθεί, όταν εκείνη τον ρωτούσε μέσα από το νοσοκομείο τι έπρεπε να κάνει. Τώρα ο επόπτης υποστηρίζει ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. 

«Αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: ”σώστε με, βοηθήστε με”. Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει», δηλώνει στο Mega. 

Όπως ισχυρίζεται ο επόπτης υγείας, είχε προτρέψει την ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο, αλλά της είχε επισημάνει πως την ευθύνη για τα όσα συμβούν, θα έχει εκείνη. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν κάνουν λόγο για συστηματική καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου από τον επόπτη υγείας.

«Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ΄έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ”αρνούμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ”, αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της». ανέφερε ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπέυθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο πρώην επίτροπος υγείας φτάνει στο σημείο να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. «Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα», υποστηρίζει. 

Εισαγγελική έρευνα για τον επόπτη

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τη δράση του. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, διέταξε γενικευμένη και επείγουσα έρευνα, με πρωταρχικό στόχο να περιοριστεί η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου και να προστατευθεί η ζωή των πολιτών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο συγκεκριμένος επίτροπος υγείας είχε κάνει στο παρελθόν μηνύσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. Αυτό όμως δεν συνεδρίασε, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη θέση του, να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και παράλληλα να πληρώνεται. Ήταν ανεμβολίαστος, βγήκε σε τηλεργασία αλλά δεν τέθηκε σε αναστολή.

Πλέον ο εισαγγελέας διερευνά το βασικότερο από όλα που είναι τι συμμετοχή είχε ο άνθρωπος αυτός, στο βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Δηλαδή πόσο συνετέλεσε με αυτά που έγραφε, στο να πεθάνει η 51χρονη ασθενής..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: