Πριγκόζιν – ΗΠΑ: Πύραυλος από τη Ρωσία κατέρριψε το αεροσκάφος που επέβαινε

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι πιθανότατα ένας πύραυλος εδάφους-αέρος, που εκτοξεύτηκε από το ρωσικό έδαφος, κατέρριψε χθες το αεροσκάφος στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαινε ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι δύο αξιωματούχοι οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, τόνισαν ότι οι πληροφορίες ήταν ακόμη προκαταρκτικές και υπό εξέταση.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν και το δεξί του χέρι Ντμίτρι Ούτκιν ήταν μεταξύ των συνολικά δέκα επιβαινόντων στο ιδιωτικό αεροσκάφος που που συνετρίβη χθες βόρεια της Μόσχας, χωρίς να υπάρχουν επιζήσαντες.

Το πρώτο σχόλιο του Μπάιντεν: «Σπάνια να μην βρίσκεται πίσω από κάτι που συμβαίνει στη Ρωσία ο Πούτιν»

«Δεν μας εκπλήσσει», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την είδηση θανάτου του αρχηγού της Wagner, Γεβγκενί Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μιλώντας ο Μπάιντεν για την πτώση του ιδωτικού τζετ είπε τα εξής ενώπιον δημοσιογράφων: «Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα τι συνέβη, αλλά δεν εκπλήσσομαι».

«Δεν υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στη Ρωσία πίσω από τα οποία να μην κρύβεται ο Πούτιν, αλλά δεν γνωρίζω αρκετά για να ξέρω την απάντηση. Γυμνάζομαι εδώ και μιάμιση ώρα» πρόσθεσε ενώ έβγαινε από γυμναστήριο στη Λίμνη Τάχο όπου βρίσκεται για διακοπές.

Λίγο νωρίτερα, ο του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Andrew Watshon μιλώντας στο Sky News ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο γεγονός και πρόσθεσε ότι «εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανένας».

«Ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε σε έναν ιδιωτικό στρατό που παρέλασε προς την Μόσχα και τώρα φαίνονται τα αποτελέσμάτα του», συμπλήρωσε. Την ίδια στιγμή το Foreign Office με μία λιτή δήλωση ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες στη Μόσχα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: