Πότε κλείνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ και το κοινωνικό τιμολόγιο (Α και Β), καθώς οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σύστημα έχει δεχθεί πάνω από 240.000 αιτήσεις για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο από την 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 240.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 1η Αυγούστου, περίπου οι 11.000 είχαν αρχικώς εγκριθεί αλλά στο δεύτερο στάδιο απορρίφθηκαν και αυτό γιατί με τα νέα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του 2018 εμφανίζονταν με μεγαλύτερο εισόδημα. Αντίστοιχα, περίπου 12.000 δηλώσεις, αν και δεν είχαν περάσει με τα στοιχεία του 2017, το επόμενο έτος είχαν μικρότερο εισόδημα και έτσι πήραν το πράσινο φως.

Για τις περιπτώσεις μη εκκαθαρισμένων αιτήσεων ΚΟΤ-Β λόγω ελλιπών στοιχείων, οι υποψήφιοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από την εφαρμογή με σχετικό μήνυμα, προκειμένου να υποβάλουν νέα αίτηση, ώστε να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της αίτησης. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν περίπου 20.000 καταναλωτές.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: