Πώς να φτιάξετε σκορδάτη πίτσα Dip! Και ξεχάστε οτι ξέρατε για τις συνηθισμένες πίτσες!


Η συγκεκριμένη συνταγή αλλά και ο τρόπος που είναι φτιαγμένη αυτή η νοστιμιά θα σας συνταράξει.

Γενικά στα πάρτυ σερβίρουμε διάφορα dips (ξέρετε αυτές οι διάφορες σάλτσες και σως που βουτάμε μέσα οτι βρούμε χαχα) η παρακάτω συνταγή όμως είναι το κάτι άλλο.

Η γεύση του σκόρδου με τη ζύμη πίτσας και τα τυριά που λιώνουν στο στόμα θα ενθουσιάσουν όχι μόνο εσάς αλλά και τους φίλους ή συγγενείς σας σε ένα ένα μπουφέ ή σε ένα τραπέζι.

Υλικά:

  • Ζύμη για πίτσα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε έτοιμη είτε την αγαπημένη σας σπιτική συνταγή)
  • 250ml τυρί κρέμα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη μοτσαρέλλα
  • μισό φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • μισό φλυτζάνι ρικότα
  • 1/4 του φλυτζανιού φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • 6 ψιλοκομμένα σκόρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • μισό φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/4 του φλυτζανιού φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας αγαπημένα τυριά, αλλά δεν πρέπει να παραλείψτε το τυρί κρέμα για να έχει κρεμώδες υφή.

Χωρίστε τη ζύμη σε 12-14 μπάλες ίσου μεγέθους.
Με αλευρωμένα χέρια ανοίξτε σε κορδόνια την κάθε μπάλα και κάντε την κόμπο.Λαδώστε τον πάτο σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και τοποθετήστε περιμετρικά τους κόμπους σας.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τη Ricotta, το βασιλικό, τις 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο), και το κόκκινο πιπέρι.

Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το μαϊντανό και το υπόλοιπο σκόρδο. Ανακατέψτε καλά.

Αφαιρέστε τη μεμβρανη απο τη ζύμη και προσθέστε το μείγμα των τυριών στο κέντρο του τηγανιού/ταψιού.
Αλείψτε τους κόμπους ζύμης με το μείγμα βουτύρου / σκόρδου και από πάνω εαν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί (προαιρετικό).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει — παρακολουθώντας στενά, έτσι ώστε να μην καεί.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αλείψτε πάλι απαλά με επιπλέον σκόρδο βούτυρο. Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρισμα.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: