Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρέπει να επιβληθεί στη Ρωσία ένα "κοκτέιλ κυρώσεων" τύπου "μολότοφ", είπε ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τις διεθνείς εταιρείες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία και να επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, κατά την ομιλία του στη βουλή της Φινλανδίας

Ένα «κοκτέιλ κυρώσεων» όπως αυτό μιας «βόμβας μολότοφ» χρειάζεται να επιβληθεί στη Ρωσία, σύμφωνα με όσα είπε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε ομιλία του στη βουλή της Φινλανδίας.

«Χρειαζόμαστε τα όπλα που έχουν οι εταίροι σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειαζόμαστε πραγματικά αποτελεσματικές ισχυρές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ένα κοκτέιλ κυρώσεων που θα θμίζει… μολότοφ», είπε ο Ζελένσκι.

«Δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε μια “μερική” απάντηση στην απειλή της Ρωσίας για την Ευρώπη και τον δημοκρατικό κόσμο, γιατί η ελευθερία δεν θα επιβιώσει εάν αφήσουμε ανοικτούς τους διαύλους που τροφοδοτούν την τυραννία», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, ζήτησε την αποχώρηση εταιρειών από τη ρωσική αγορά, την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου και την απομόνωση των ρωσικών τραπεζών από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Ο κόσμος γνωρίζει τις μορφές για το πώς να το κάνει. Και αν η Ευρώπη δεν θέλει να διακόψει τις προμήθειες τώρα, δεν είναι έτοιμη — αν και αυτό είναι αναπόφευκτο — το πρώτο βήμα είναι να εφαρμοστεί ένα σχέδιο για τον περιορισμό της ροής χρημάτων Για το πετρέλαιο στη Ρωσία. Αφήστε αυτά τα χρήματα να συσσωρευτούν σε ειδικούς λογαριασμούς χωρίς την πρόσβαση της Ρωσίας σε αυτά» ανέφερε ο Ζελένσκι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: