Πόλεμος στην Ουκρανία: Όσοι καθηγητές είναι κατά του πολέμου «να σηκωθούν και να φύγουν», λέει ο πρόεδρος της Δούμας

Οπως διευκρίνισε ο Βιτσισλάβ Βολόντιν, πρέπει να φύγουν όσοι διαστρεβλώνουν και χρησιμοποιούν την έδρα τους, κάνοντας προπαγάνδα στους φοιτητές

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που τάσσονται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πρέπει να φύγουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής) Βιτσισλάβ Βολόντιν κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την ανάπτυξη της ανώτατης παιδείας στη Ρωσία.

«Εκείνοι που αρχίζουν να διαστρεβλώνουν και να χρησιμοποιούν την έδρα τους, κάνοντας αυτή την προπαγάνδα στους φοιτητές τους, πρέπει να σηκωθούν και να φύγουν», δήλωσε ο Βολόντιν.

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής πρότεινε και στους πρυτάνεις «να φύγουν εάν υπάρξουν τέτοια περιστατικά». «Ας φύγουν και οι κοσμήτορες και οι επικεφαλής έδρας», κατέληξε ο Βολόντιν.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας έκανε την πρόταση να φεύγουν όσοι τάσσονται κατά της ρωσικής εισβολής, μετά την ομιλία του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία-Για την αλήθεια» Σεργκέι Μιρόνοφ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι στην σχολή δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας «βλασφημούν» εκείνους που εκφράζουν την υποστήριξη τους στον πρόεδρο και τον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: