Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπλίνκεν στο Κίεβο για να συζητήσει στρατιωτική βοήθεια

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο, για να συζητήσει το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, πραγματοποιεί ο επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται ότι θα ανακοινώσει το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Ουάσινγκτον προς την Ουκρανία και τους γείτονές της.

Το ποσό θα δοθεί υπό την μορφή δανείων για την αγορά αμερικανικών όπλων εν μέσω της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από την περασμένη εβδομάδα.

Το νέο πακέτο ξένης στρατιωτικής βοήθειας θα αφορά την Ουκρανία και 18 άλλες χώρες που κινδυνεύουν από μελλοντική ρωσική επίθεση, διευκρίνισε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν γνωστοποιεί στο αμερικανικό Κογκρέσο την πρόθεσή της για την διάθεση της χρηματοδότησης για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος δεν διευκρίνισε ποιες άλλες χώρες θα λάβουν βοήθεια και ποιο τμήμα της προορίζεται για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η βοήθεια προστίθεται στο πακέτο των 675 εκατομμυρίων δολαρίων απευθείας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία που ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: