Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ακόμη και παιδιά ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι προβαίνουν σε απαγωγές αμάχων για να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδες προκειμένου να προστατεύσουν τον εξοπλισμό τους – Περίπου 280 νεκροί σε μαζικό τάφο στην πόλη Μπούτσα ενώ πτώματα βρίσκονται στους δρόμους

Για απαγωγή αμάχων, ακόμη και παιδιών, που τους χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινες ασπίδες» κατηγορεί η Ουκρανία τη Ρωσία.

Με ανάρτησή του, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι ρωσικές δυνάμεις απάγουν αμάχους και τους χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινες ασπίδες» προκειμένου να προστατεύσουν τον εξοπλισμό τους. Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, οι Ρώσοι δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και παιδιά.

Εκατοντάδες νεκροί σε μαζικούς τάφους στην πόλη Μπούτσα

Την ίδια ώρα, εικόνες φρίκης συναντά κανείς στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, που απελευθερώθηκε χθες από τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι είχαν καταλάβει την πόλη στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι 280 νεκροί ενταφιάστηκαν σε μαζικό τάφο στην πόλη, ενώ σύμφωνα και με βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στους δρόμους βρίσκονται δεκάδες σοροί ανθρώπων με πολιτικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει ανακαταλάβει όλη την περιοχή του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως το Ιρπίν, τη Μπούτσα και τον Γκοστομέλ. Πάντως τόσο το Ιρπίν όσο και η Μπούτσα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, ενώ τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών. Στο Ιρπίν έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 200 άτομα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: