Πόλεμος στην Ουκρανία – Επιμένει η Wagner: Δική μας η πόλη Σολεντάρ, εξολοθρεύτηκαν οι αντίπαλοι

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, επιμένει ότι οι δυνάμεις του «έχουν απελευθερώσει πλήρως» την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, αφού σκότωσαν περίπου 500 ουκρανούς στρατιώτες στις μάχες που προηγήθηκαν.

«Θέλω να επιβεβαιώσω την πλήρη απελευθέρωση και εκκαθάριση της περιοχής του Σολεντάρ από δυνάμεις του ουκρανικού στρατού… Οι ουκρανικές δυνάμεις που αρνήθηκαν να παραδοθούν, εξολοθρεύτηκαν» υποστήριξε ο Πριγκόζιν.

Οι μαχητές της Wagner «σκότωσαν περίπου 500 στρατιώτες. Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών», αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Wagner και υπογραμμίζει ότι οι μάχες στην ευρύτερη περιοχή του Σολεντάρ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

«Το κράτος-τρομοκράτης και οι προπαγανδιστές του επιχειρούν να παραπλανήσουν, υποστηρίζοντας ότι τμήμα της πόλης μας, του Σολεντάρ, βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται. Το μέτωπο του Ντονέτσκ κρατάει γερά», διεμήνυσε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την προσπάθειά τους να καταλάβουν την πόλη Σολεντάρ και να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: