Γαλλία: Από τη Λιβύη ο δράστης της επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό

Λίβυος, γεννημένος το 2000 είναι ο δράστης της επίθεσης με αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι) που τραυμάτισε 6 άτομα, στο σταθμό τρένων Gare du Nord στο Παρίσι. Ο ίδιος είναι σε σοβαρή κατάσταση καθώς πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο στέρνο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο όνομά του υπάρχει δικαστική «διαταγή εξόδου από τη χώρα» αλλά επειδή είναι από τη Λιβύη δεν γίνεται εφικτή η απέλασή του γιατί αποτελεί «ασταθή» χώρα…

Από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ Ντι Νορ στο Παρίσι, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι με τον δράστη να συλλαμβάνεται αμέσως από αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση των όπλων τους, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και την εισαγγελία της πρωτεύουσας της Γαλλίας.


Τα περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 06:45 (τοπική ώρα, 07:45 ώρα Ελλάδας), ώρα αιχμής.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, την οποία έχει αναλάβει το εγκληματολογικό τμήμα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

Ο σταθμός Γκαρ ντι Νορ είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο σε κίνηση. Καθημερινά τον χρησιμοποιούν 700.000 άνθρωποι και περισσότερα από 220 εκατομμύρια. Από τον σταθμό αυτόν αναχωρούν τραίνα με προορισμό τη βόρεια Γαλλία, αλλά για διεθνείς προορισμούς, όπως το Λονδίνο, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: