ΗΠΑ – Τζιλ Μπάιντεν: Δερματική βλάβη την οδήγησε στο χειρουργείο

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο για την αφαίρεση μιας “μικρής δερματικής βλάβης” που ανακάλυψε στο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια εξέτασης ρουτίνας.

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Τζο Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία επιβιβάστηκε στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One για να μεταβεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Τζιλ Μπάιντεν είχε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ως εξωτερικός ασθενής, γνωστή ως χειρουργική επέμβαση Mohs”.

Αυτό το είδος επέμβασης πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματική, εάν πραγματοποιηθεί αρκετά νωρίς, για την εξάλειψη του σχηματισμού ενός δερματικού καρκίνου.

Ο προεδρικός γιατρός Κέβιν Ο’ Κόνορ είχε ανακοινώσει στις 4 Ιανουαρίου ότι εντοπίστηκε “κατά τη διάρκεια εξέτασης ρουτίνας για καρκίνο του δέρματος, μια μικρή βλάβη πάνω από το μάτι της Πρώτης Κυρίας”.

“Προληπτικά, οι γιατροί συνέστησαν η βλάβη αυτή να αφαιρεθεί”, είχε γράψει ο γιατρός σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας Βανέσα Βαλντίβια.

Οι ιστοί που αφαιρούνται, θα αναλυθούν στη συνέχεια”, είχε διευκρινίσει.

Η Τζιλ Μπάιντεν, 71 ετών, είναι η πιο ηλικιωμένη Πρώτη Κυρία στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς και ο 80χρονος σύζυγός της είναι επίσης ο γηραιότερος ένοικος στην ιστορία του Λευκού Οίκου.

Ο καρκίνος είναι προσωπικό θέμα για τον Αμερικανό πρόεδρο, του οποίου ο γιος πέθανε το 2015 από καρκίνο του εγκεφάλου. Για τον Μπάιντεν, η μείωση του ποσοστού θνησιμότητας από την ασθένεια αυτή αποτελεί “προεδρική προτεραιότητα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: