Ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος για εσένα;

Πρόσφατα διάβασα το  «Becoming» της  Μισέλ Ομπάμα. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε για τον γάμο της με τον Μπαράκ Ομπάμα. Η σχέση τους δεν ήταν τόσο απλή όσο είχα θεωρήσει αρχικά. Ένας εξωτερικός παρατηρητής, βέβαια, έβλεπε πάντα πόσο αγαπημένοι είναι. Εκείνος πέρναγε το χέρι του στη μέση της, κρατούσε την ομπρέλα πάνω από το κεφάλι της για να την προστατεύσει από την βροχή, ενώ οι δυο τους συχνά αντάλλασαν κρυφές ματιές και χαμόγελα.


John Gress Media Inc / Shutterstock.com

Αφού διάβασα τα απομνημονεύματά της, εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι αγαπούν ο ένας τον άλλο, αν και ουσιαστικά πρόκειται για δύο ανθρώπους που είναι εντελώς διαφορετικοί. Εκείνη από μια πιο σταθερή οικογένεια, ενώ μεγάλωσε  με μια μητέρα που ήταν πάντα στο σπίτι και κοντά της όσο ήταν παιδί. Ενώ πλάι της είχε πάντα έναν στοργικό πατέρα και έναν μεγαλύτερο αδελφό με τον οποίο είχαν άριστες σχέσεις. Από την άλλη πλευρά η οικογένεια του Μπαράκ δεν ήταν τόσο σταθερή και δεμένα.  Ο αφρικανικός πατέρας του ήταν ως επί το πλείστον απών, η μητέρα του επίσης έλειπε από το σπίτι συχνά. Βέβαια, είναι αλήθεια πήρε πολύ αγάπη από τους παππούδες.

Ωστόσο, αυτές οι διαφορές, παρότι έχουν δημιουργήσει διαφορετικές προσδοκίες και ορισμένες δυσκολίες στον γάμο τους, επέτρεψαν  στους δύο συζύγους να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον με διαφορετικούς τρόπους. Με άλλα λόγια, είχαν διαφορετικά πράγματα να προσφέρουν.

Προφανώς, η παροιμία «τα αντίθετα έλκονται» είναι και αληθινή και ψευδής ταυτόχρονα, ή έτσι νομίζω εγώ. Νιώθουμε έλξη και ενθουσιασμό για κάθε τι εξωτικό, για το άγνωστο, για το «άλλο» που είναι διαφορετικό και περίεργο. Παράλληλα, όμως, νιώθουμε πιο οικεία με κάποιον που καταλαβαίνει από πού «ερχόμαστε», με κάποιον που έχουμε κοινά συμφέροντα και ίδιους στόχους. Στοιχεία που φαίνεται  ότι χαρακτηρίζουν τη σχέση της Μισέλ με τον Μπαράκ.

Με πληροφορίες από το

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορεί μια σύγχρονη γυναίκα να αναζητά τον «πρίγκιπα του παραμυθιού»;

Οι 5 μεγάλες αλήθειες κάθε επιτυχημένου γάμου

Μισέλ Ομπάμα: Best seller η αυτοβιογραφία της πρώην Πρώτης Κυρίας – Ο άρρωστος πατέρας, η γνωριμία με τον Ομπάμα και η κόντρα με τον Τραμπ!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: