Πληρότητα άνω του 80% στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς το τριήμερο

Βούλιαξαν από κόσμο οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ούτε ο πληθωρισμός, ούτε η ενεργειακή κρίση ήταν ικανοί να ανακόψουν την έκρηξη επισκεψιμότητας.

Ήδη οι κρατήσεις είχαν ξεκινήσει από αρχές Σεπτεμβρίου, πολύ πιο νωρίς από άλλες χρονιές, μια που συνήθως οι επισκέπτες έκλειναν δωμάτια την τελευταία στιγμή.

Οι πληρότητες ξεπέρασαν το 80% σε Αράχωβα, Καλαμπάκα, Ιωάννινα, Καλάβρυτα, Πήλιο, Μέτσοβο, Στεμνίτσα, Ναύπακτο, Ναύπλιο και Καρπενήσι με τους επισκέπτες να γεμίζουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακίνητα Airbnb και αυτοτελείς κατοικίες.

Σε Αράχωβα και Δελφούς έγινε το αδιαχώρητο με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια θύμιζαν εποχές προ πανδημίας και κρίσης.

Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς η εικόνα του τριημέρου ήταν ενθαρρυντική αλλά ο δρόμος για τη χειμερινή περίοδο είναι πολύ μεγάλος και πολλά θα κριθούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ήδη στην Αράχωβα υπάρχουν κρατήσεις για τις γιορτινές ημέρες και σε ξενοδοχεία αλλά κυρίως σε αυτοτελείς κατοικίες όπου μεγάλες βίλες και σαλέ ενοικιάζονται 1.000 με 2.000 ευρώ την ημέρα, ενώ οι μέτριες κατοικίες 3 και 4 δωματίων ενοικιάζονται προς 400 με 800 ευρώ ημερησίως.

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου e-real estates, Θέμης Μπάκας στην ΕΡΤ αναμένεται μία πολύ καλή χρονιά για τον κλάδο του τουρισμού, τουλάχιστον για τις εορτές και τα τριήμερα που έρχονται, με τα προγνωστικά να δείχνουν υψηλά ποσοστά ποιότητας και προκρατήσεων.

Πηγή φωτογραφιών: papadakispress.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: