Πέτσας: Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, τον Μάιο θα χαρούμε τα αποτελέσματα του κόπου μας (βίντεο)

“Χωρίς τα μέτρα που πήραμε θα ζούσαμε δραματικές στιγμές”

Ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε τον Απρίλιο “πολύ δύσκολο και κρίσιμο” μήνα και όπως είπε “χωρίς τα μέτρα που πήραμε θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός», ενώ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση εντείνει τη δράση της στους άξονες που όρισε από την αρχή: ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»

«Χωρίς τα αυστηρά μέτρα θα ζούσαμε δραματικές στιγμές» συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «με τα μέτρα που πήραμε φρενάραμε τον ιό. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» και πρόσθεσε ότι “μένοντας σπίτι τον Απρίλιο είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα του κόπου μας” που θα σηματοδοτήσει και σταδιακή άρση των περιορισμών.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι «το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη φάση αυτή εστιάζει σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητο να προφυλαχθούν απέναντι στον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού όπως οι άστεγοι ή όσοι έχουν κάποια εξάρτηση».

Επεσήμανε ότι εντείνονται τα μέτρα και στις δομές φιλοξενίας, κατασκευάζονται χώροι απομόνωσης και περιορίζονται οι έξοδοι. Ακόμη τόνισε ότι στις περιοχές όπου παρατηρούνται περισσότερες παραβάσεις, θα υπάρξουν περισσότεροι και πιο στοχευμένοι έλεγχοι όσον αφορά στις μετακινήσεις.

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση του κ. Πέτσα:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: