Πέθανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες

Πέθανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες

«Έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Ο Ούγκο Τσάβες είχε πρόσφατα υποβληθεί σε επέμβαση, καθώς έδινε σκληρή με τον καρκίνο.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηγέτη της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Ν. Μαντούρο, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η κατάσταση της υγείας του Τσάβες ήταν κρίσιμη.

«Μάθαμε το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) , 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο Μαντούρο.

Ο Τσάβες, πριν λίγες μέρες, είχε επιστρέψει στη χώρα του, από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και μάλιστα είχε στείλει μήνυμα στο λαό του μέσω .

«Φθάσαμε ξανά στην πατρίδα μας την Βενεζουέλα. Σε ευχαριστώ, θεέ μου. Σε ευχαριστώ, αγαπημένε μου λαέ. Θα συνεχίσουμε την θεραπεία εδώ», είχε γράψει.

Ο Τσάβες ανακοίνωσε ότι πάσχει σοβαρά από καρκίνο το 2011 και από τότε υποβλήθηκε σε 4 χειρουργικές επεμβάσεις.

Παρά την ασθένειά του, στις προεδρικές εκλογές στις 7 Οκτωβρίου 2012 νίκησε τον αντίπαλό του, Ενρίκε Καπρίλες και εξασφάλισε και νέα θητεία, χωρίς να προλάβει να ορκιστεί. Ο Τσάβες είχε χρίσει ως διάδοχό του τον Ν. Μαντούρο.

Ο Ούγκο Τσάβες γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1954. Έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση στους αλεξιπτωτιστές. Παντρεύτηκε 2 φορές και απέκτησε 4 παιδιά.
Εξελέγη Πρόεδρος το 1998 και επανεξελέγη το 2006 και το 2012. Πολύ δημοφιλής στη χώρα του, επέβαλε νέο και προώθησε κοινωνικές αλλαγές.

Ο Ούγκο Τσάβες κυριάρχησε επί 14 στη Βενεζουέλα, εκπροσωπώντας ένα κίνημα καταπιεσμένων και αντιμετωπίζοντας απόπειρες πραξικοπήματος, καθώς θεωρούνταν εχθρός για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

Πηγή: news247

Πέθανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: