Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετά από μάχη με τον κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών — Νοσηλευόταν από τις 26 Μαρτίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Το πρωί της Παρασκευής έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου το πρωί της 26ης Μαρτίου με τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού ανήρτησε στο Twitter ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν Έλληνας ιατρός, καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είχε εκλεγεί βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: