Πεϊνιρλί σοκολάτας με μπανάνες – Θα το λατρέψεις!

Ξεχάστε το πεϊνερλί το αλμυρό που ξέρατε…τώρα ο Άκης Πτρετζίκης σου δίνει την εκπληκτική ιδέα να φτιάξεις το πεϊνερλί με σοκολάτα και μπανάνες! Ναι, καλά διαβάσατε…είναι απλά τέλειο και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 γρ. χλιαρό νερό
140+270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/4 κ. γλυκού αλάτι
σιμιγδάλι ψιλό για το ζυμάρι
Για την επικάλυψη

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
4 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
πραλίνα φουντουκιού ή κουβερτούρα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς .
Βάζουμε ένα ταψί ανάποδα στο φούρνο έτσι ώστε να κάψει τελείως.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ. αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά στην άκρη μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο αλεύρι και ξεκινάμε το ζύμωμα με το γάντζο προσθέτοντας και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη . Έπειτα τη μεταφέρουμε μέσα σε ένα μπολ το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το ζυμάρι με λίγο σιμιγδάλι και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Το αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του για 1 με 1 1/2 ώρα.
Οταν είναι έτοιμο χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε ζυμάρι πασπαλίζοντας το με σιμιγδάλι για να μας βοηθήσει να το ανοίξουμε πιο εύκολα σε φύλο πάχους 3 χιλ.
Διπλώνουμε τις 2 άκρες του ζυμαριού (έτσι ώστε να δώσουμε σχήμα πεινιρλί) και στο κεντρικό σημείο προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε , μερικές μπανάνες και κουταλιές από πραλίνα φουντουκιού.
Ρίχνουμε σιμιγδάλι σε ένα ειδικό φτυάρι για πίτσα και λίγο σιμιγδάλι στο ταψί που έχουμε ήδη στο φούρνο. Μεταφέρουμε με προσοχή το πεινιρλί στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε τα πεινιρλί απ’το φούρνο πάλι με τη βοήθεια του φτυαριού . Σερβίτουμε ζεστό.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλα υλικά για τη γέμιση θέλετε και καλό θα ήταν το ταψί που θα βάλουμε στο φούρνο να είναι λίγο πιο πάνω από τον ανεμιστήρα για να φουσκώσει το ζυμάρι!

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: