Παυλόπουλος: Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει βήμα στην ΕΕ χωρίς αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε οποιοδήποτε βήμα της Τουρκίας προς την ΕΕ χωρίς σεβασμό της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Κύπρου τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να δείξει εμπράκτως κατά πόσο εννοεί τις καλές προθέσεις που διατείνεται ότι έχει σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον Προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που οι δύο τους είχαν ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο και όνειδος για τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ να συνεχίζεται η διχοτομική κατάσταση στην Κύπρο και υπέδειξε ότι η όποια λύση πρέπει να είναι λύση συμβατή με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο η οποία διασφαλίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος κυρίαρχο στη διεθνή κοινότητα και ως κράτος που είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

«Όχι θνησιγενές κράτος, οποιαδήποτε λύση που θα οδηγούσε σε ένα θνησιγενές κράτος θα παραβίαζε και το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο» υπογράμμισε.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: