Πάτρα: Έως και την Παρασκευή η αποχή των δικηγόρων

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι δικηγόροι όλης της χώρας για το ασφαλιστικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, όπως αναφέρεται στη σελίδα του, στο ιντερνετ, συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα 11/1/2016 και αποφάσισε τα εξής:

1. Την επικύρωση της από 9/1/2016 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

2. Την ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Πατρών από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 12/1/2016 μέχρι και την Παρασκευή 15/1/2016, οπότε και θα συνέλθει η ήδη προγραμματισθείσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

3. Τη συμμετοχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία του Δ.Σ.Α προς τη Βουλή, την Πέμπτη 14-1-2016 και ώρα 12 το μεσημέρι, με αναχώρηση από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών ώρα 9.00 π.μ.

4. Να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη, 14-1-2016, τόσο τα γραφεία των δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, όσο και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, λόγω της πανδικηγορικής συγκέντρωσης και της σύγκλησης την ίδια ημέρα της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

5. Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων (μικρού και μεσαίου εισοδήματος) και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους, δημιουργώντας κατ΄αποτέλεσμα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού.

6. Να απαιτήσει από τους βουλευτές του νομού Αχαΐας να λάβουν δημόσια θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού, που αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους δικηγόρους.

7. Να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

*Η είδηση για την πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού συλλόγου Πατρών την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, έχει ανέβει και στην σελίδα του συλλόγου στο facebook.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, καλούνται τα μέλη του Συλλόγου μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24, γ΄ όροφος), με θέμα: «Λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του Νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου».

*Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η επαναληπτική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/1/2016 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Την πρόσκληση απευθύνει ο πρόεδρος Νικόλαος Παπάκος και ο γεν. γραμματέας του συλλόγου Κωνσταντίνος Λέων.

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: