Πάτρα: Aνοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και στην Πάτρα, και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου θα καλέσει τα μέλη του να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι έμποροι περιμένουν , μέσα στην χειρμινή εκπτωτική περίοδο που ξεκίνησε χθες, να δουν χρήμα να εισρέει στα ταμεία τους, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πήγαν καλά το 2015.

Η μείωση των τιμών αναμένεται να ξεκινήσει από 20% και να φτάσει έως το 50% τις πρώτες ημέρες της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Δημήτρης Παλούμπης , οι εκπτώσεις στα επώνυμα προϊόντα συνήθως ξεκινούν από 20% αν και φέτος παρατηρεί η εκκκίνηση να γίνεται με 30% και γενικά αναμένεται να φτάσουν στα μη επώνυμα στο 50ο έως και 60%.

Ό κ Παλούμπης χαρακτηρίζει κακή για το εμπόριο την χρονιά που πέρασε και χειρότερη μάλιστα σε σχέση με το 2014 ,ενώ μεγάλη κοιλιά παρατήρησε το καλοκαίρι με το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls, «την οποία δεν ξεπεράσαμε ακόμα».Και πρσοθσέτει πως από τη νέα εκπτωτική περίοδο δεν περιμένει πολλά πράγματα καθώς «αν δεν φροντίζει η κυβέρνηση ο κόσμος να έχει λεφτά και να υπάρχει ένα φιλικό περοβάλλον για την επένδυση, δεν θα γίνει τίποτα».

Μέχρι στιγμής καταγράφονται διερευνητικές ματιές στην τοπική αγορά, σύμφωνα με τον κ. Παλούμπη, ο οποιος ωστόσο είδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το Σάββατο που μας πέρασε.

Bάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές:

17 Ιανουαρίου

24 Απριλίου

8 Μαϊου

17 Ιουλίου

6 Νοεμβρίου

11 Δεκεμβρίου

18 Δεκεμβρίου

Ωστόσο η Πάτρα δεν λειτουργεί ενιαία σε όλες τις Κυριακές που προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία τους.

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: