Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού

Κλασικά και αγαπημένα αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού αποτελούν το νούμερο ένα πασχαλινό γλύκισμα…Υλικά

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό80 ml σησαμέλαιο80 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου2 αυγά2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερτο ξύσμα από 2 ακ3ρωτα πορτοκάλια200 γρ. ζάχαρη600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το άλειμμα1 αυγό1 κουτ. σούπας γάλα1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδοΜερίδες 25-30Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 15΄-20′

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αλλάζουμε το σύρμα με το γάντζο, το ειδικό εξάρτημα για ζύμες. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170° C.

Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουµε µε τη ζύμη κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 – 3 εκ. µεταξύ τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το αυγό με το γάλα και το λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλούρια. Ψήνουµε για περίπου 15 – 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

syntages

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: