Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ και Γ.Γ ΥΠΕΘΑ η Ορκωμοσία των Πρωτοετών Σπουδαστών 3ετούς φοιτήσεως στη ΣΜΥ! (Φωτορεπορτάζ)

Κάτω από συνεχή βροχή Ορκίστηκαν σε πανηγυρική Τελετή οι 174  Σπουδαστές 3ετούς Φοιτήσεως για (πρώτη φορά )  στις Εγκαταστάσεις της Σχολής  στην Πόλη των Τρικάλων …οι Πρωτοετείς που ορκίστηκαν επέλεξαν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της ΣΜΥ να υπηρετήσουν την Πατρίδα για το υπόλοιπο του βίο τους !

Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Βασίλειου Τελλίδη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Ταφύλλη και του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ  Αντιστράτηγου κ. Ιωάννη Ηλιόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «ΚΑΒΡΑΚΟΥ» στα Τρίκαλα, η Τελετή Ορκωμοσίας των 174 Πρωτοετών Σπουδαστών Τάξεως 2018.

Στην Τελετή παρέστησαν οι Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της πόλης των Τρικάλων καθώς και οι οικογένειες των ορκισθέντων Σπουδαστών.

Απο όσα έγινα γνωστά δεν ορκίστηκαν 28 Σπουδαστές που δεν έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας  αν και ήταν παρόντες στην Τελετή …Οι Σπουδαστές αυτοί θα Ορκιστούν στο τέλος του έτους σε ειδική Τελετή που θα διοργανώσει η Σχολή των Μονίμων Υπαξιωματικών !

Μετά την Τελετή ο Αρχηγός ΓΕΣ αναχώρησε εσπευσμένα για το Γενικό   Επιτελείο  όπου συγκαλείται ¨Εκτακτο Συμβούλιο Αρχηγών «ΣΑΓΕ» …Ο Αρχηγός πρόλαβε να δηλώσει οτι αισθάνεται υπερήφανος για αυτά τα νέα παιδιά τους Αυριανούς Ηγήτορες !

Ιδιαίτερη μνεία έκανε  ο Αρχηγός για τους Μαχητές του Έβρου που έφεραν σε πέρας την Μεγάλη εθνική Διακλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ «2015 »” …Θα ακολουθήσει  και video με τις δηλώσεις του Αρχηγού !  

Μετά το Πέρας της Τελετής οι Ορκισθέντες Σπουδαστές Παρέλασαν υπο βροχή και χεριοκτροτήθηκαν απο τους γονείς ,συγγενείς και φίλους  που παραβρέθηκαν στην Τελετή ! Παρόντες στη Τελετή πρώην διοικητές της Σχολής των Μονίμων Υπαξιωματικών ,Πρόεδροι Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ ,Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πολλοί Απόστρατοι !


Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: