Παρέμβαση της κυβέρνησης στα εσωτερικά της αντιπολίτευσης καταγγέλλει ο Ευ. Βενιζέλος

Για παρέμβαση της κυβέρνησης στα εσωτερικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ουσιαστικά πρόσκληση σε αποστασία, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.
Υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει κρίση νομιμοποίησης» και «κρίση διακυβέρνησης» ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση τρέφεται από την κατάσταση της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. εύχομαι να βρει τον δρόμο της, αλλά η κυβέρνηση κάνει χυδαία παρέμβαση στα εσωτερικά της αντιπολίτευσης. Δεν μιλώ για το ΠΑΣΟΚ όπου τα πράγματα είναι εύκολα, ο κακός Βενιζέλος, κάρφος στα μάτια σας. Αλλά ο καλός Καραμανλή και ο κακός Σαμαράς; Ο καλός Λεβέντης και ο κακός Θεοδωράκης;».
«Δημιουργείται μία ζοφερή εικόνα 1965. Μόνο που είναι η κυβέρνηση εκείνη που προσπαθεί να προσεγγίσει την αποστασία. Και έχουμε την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μικροκομματικά παιχνίδια με την παρότρυνση της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε: «Ποιος θέτει ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας; Η κυβέρνηση. Ποιος θέτει ζήτημα αποστασίας; Η κυβέρνηση».
Ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε την κυβέρνηση αν «είστε σε αναζήτηση συναίνεσης ή σε αναζήτηση πλειοψηφίας;» και την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη και να μην προχωρήσει σε «θεσμικούς κουτσαβακισμούς. Ο κουτσαβακισμός είναι κακός σύμβουλος. Είμαστε κράτος δικαίου».
«Είμαστε ήδη σε κρίση νομιμοποίησης εκ γενετής της κυβέρνησης. Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα λέει ο λαός», εκτίμησε ο Ε. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας ότι «τα 2/3 είναι εξ ορισμού κατά της κυβέρνησης και το 1/2 που την έχει ψηφίσει βρίσκεται σε απόλυτη αμφιβολία. Έχουμε κρίση στρατηγικής, γιατί η κυβέρνησης δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης. Είναι μνημόνιο και ξερό ψωμί».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: