Παράταση επιδόματος ανεργίας: Ποιοι και πότε θα λάβουν επιπλέον 800 ευρώ

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα και πότε θα κατατεθεί στον λογαριασμό τους.

Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας θα λάβουν όλοι οι άνεργοι που έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας μέσα στον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο αλλά και όσοι θα λήξει το επίδομα τους μέσα στον Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης για τους ανέργους που η επιδότηση ανεργίας τους έληξε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα ξεκινήσουν μέσα στο Νοέμβριο και συγκεκριμένα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος.

Για να ξεκινήσουν οι πληρωμές, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναμένει την αντίστοιχη ΚΥΑ και η διαδικασία θα είναι θα είναι αυτόματη, καθώς τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από μέρους τους.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ

-Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Σεπτεμβρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο.

-Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Οκτωβρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

-Για όσους επιδοτούμενους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου 2020 θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

-Για όσους επιδοτούμενους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου 2020 θα πληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο του 2021.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ

• Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

• Οι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων θα λάβουν συνολικά έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

• Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα 534 ευρώ: Αναλυτικά οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού

oikonomia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: