Πάνω από 850 εξακολουθούν να είναι οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στη Χαβάη

Δύο εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαβάη, ο αριθμός των αγνοούμενων εξακολουθεί να ανέρχεται στους 850, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί και άλλο.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 114 νεκρούς, αναφέρει το Axios, από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί μόνο 27 και αυτοί με δυσκολία.

Δεκάδες διασώστες με εκπαιδευμένους σκύλους μετέχουν στις προσπάθειες εντοπισμού αγνοουμένων μέσα στα αποκαΐδια της πόλης Λαχάινα. Οι έρευνες έχουν καλύψει το 85% της καμένης έκτασης και επικεντρώνονται πλέον στα μεγάλα κτίρια, κάτι που θα πάρει επιπλέον χρόνο.

Οι αρχές προειδοποιούν από τώρα ότι λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου πολλά θύματα ενδέχεται να εξαϋλώθηκαν και άρα να μην βρεθούν ποτέ.

Η πυρκαγιά στις 8 Αυγούστου κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης Λαχάινα που είχε 12.000 μόνιμους κατοίκους και πολλούς επισκέπτες. Θεωρείται μια από τις χειρότερες στην ιστορία των ΗΠΑ, την ώρα που η έκταση της καταστροφής παραμένει άγνωστη.

Μέχρι σήμερα η χειρότερη καταστροφή αυτού του τύπου στις ΗΠΑ είχε συμβεί το 2018 στη Καλιφόρνια όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 85 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ έχουν κατατεθεί τουλάχιστον τρεις αγωγές κατά εταιρείας ηλεκτρικού. Αν και τα αίτια της πυρκαγιάς εξακολουθούν να μην είναι γνωστά, οι αγωγές στρέφονται κατά της εταιρείας γιατί το ηλεκτρικό δίκτυο θεωρείται ότι συνεισέφερε στην εξάπλωση των πύρινων μετώπων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: