Φωτιά στην Βοιωτία: Μάχη με τις φλόγες – Ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η μάχη που έδιναν για ώρες στο Σαράντη της Βοιωτίας επίγεια και εναέρια μέσα να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τον παραθεριστικό οικισμό ολοκληρώθηκε.Οι φλόγες σε αυτό το μέτωπο σταμάτησαν να απειλούν.

Όμως λίγο μετά τις 18.00 η φωτιά γύρισε πίσω προς τον Πρόδρομο και αρχίζει και απειλεί τα πρώτα σπίτια από διάφορους οικισμούς. Οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 8 μποφόρ και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και δημιουργούνται νέα μέτωπα.

Δείτε βίντεο:


Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «είναι μία πολύ δύσκολη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε κυνηγώντας τις φλόγες ακόμη και στις αυλές των σπιτιών. Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος και ελπίζουμε μέχρι το τελευταίο φως της μέρας τα εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν να καθηλώσουμε το μέτωπο της φωτιάς για να μπορέσουν να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά σε ζημιές, σημειώνοντας ότι «δεν έχει γίνει κάποια καταγραφή ακόμη», δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να έχουν θυσιαστεί στις φλόγες γεωργικές κυρίως εγκαταστάσεις. Αλλώστε στην περιοχή έχουμε και τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου που πήγε να σώσει τα ζώα του.

Δείτε φωτογραφίες:





Η κυκλοφορία εσωτερικά στην περιοχή έχει απαγορευτεί ενώ οι κάτοικοι και παραθεριστές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο ακόμη και στη Θήβα, αφού κλήθηκαν από πολύ νωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τέλος, με τη βοήθεια του Λιμενικού και με αλιευτικά σκάφη απεγκλωβίστηκαν περίπου 60 άνθρωποι από το Σαράντη και ήθελαν να απομακρυνθούν.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: