Πάνω από 1 εκατ. SMS στο 13033 σε λιγότερο από 24 ώρες

Πρεμιέρα για τα αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας με 1.000.000 μηνύματα στο 13033 — “Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα”

Τη Δευτέρα εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. Από τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προέκυψε ότι οι πολίτες έστειλαν περίπου 1.000.000 SMS στο 13033 για να πάρουν την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας.

Μιλώντας στο Mega, o Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι οι πολίτες έστειλαν περίπου 1.000.000 μηνύματα για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος δεν μπορεί να μπει στην πλατφόρμα forma.gov.gr για να τυπώσει τις σχετικές βεβαιώσεις, μπορεί να αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού» είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης,.

«Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα.Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα».

Όσο για πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, απάντησε: «Στο πλαίσιο της ειδικότητας του, το δικό μου χαρτοφυλάκιο είναι συγκεκριμένο. Οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: